Praksa za buduće klimatske novinare

Konkurs je otvoren do nedelje 1. avgusta u 23:59

09/07/2021 autor: Nemanja Milović
0

Klima101 poziva sve zainteresovane da se prijave za program prakse koji će se realizovati tokom avgusta i septembra. Učesnici prakse će imati priliku da pišu članke o klimatskim promenama i sarađuju sa članovima tima Klima101 tokom dva meseca trajanja programa. 

Program je otvoren za sve koje zanimaju klimatske promene, zaštita životne sredine i čiste tehnologije i žele da unaprede svoju sposobnost pisanja na ove teme.

Polaznici prakse će pohađati prilagođenu obuku koju će voditi iskusni medijski treneri, da bi tokom dva meseca ovladali osnovnim novinarskim veštinama i napisali svoje prve tekstove za sajt Klima101 i društvene mreže. Najbolji polaznici će biti pozvani da se pridruže timu Klima101.

Kako da se prijavite?

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za program prakse tako što će najkasnije do 1. avgusta u 23:59 na mail adresu klima101rs@gmail.com poslati motivaciono pismo i probni autorski članak na temu „Budućnost ugrejane planete”.

Dužina probnog autorskog članka treba da bude do 600 reči, da sadrži najmanje dva podnaslova i listu referenci (izvora) koje potkrepljuju podatke koji se nalaze u članku.

Šta nakon prijave?

Nakon prikupljanja svih prijava odabraćemo tri osobe koje će u naredna dva meseca sarađivati sa članovima tima Klima101 i pisati članke za sajt i pomoći u kreiranju sadržaja za društvene mreže.

Želimo da učesnici prakse steknu utisak kako je raditi na portalu koji se bavi popularnom nakukom i klimatskim promenama i da kroz saradnju sa nama unaprede svoju veštinu pisanja i nauče nešto novo.

Nakon okončanja programa najbolji će imati priliku da se, ukoliko to žele, priključe Klima101 kao stalni članovi tima.

Za prijavu na konkurs je potrebno da na mail adresu klima101rs@gmail.com pošaljete motivaciono pismo i probni autorski članak najkasnije do 1. avgusta u 23:59.

Jedva čekamo da vidimo vaše prijave :) Srećno!

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR