Savetovanje o prilagođavanju poljoprivrede na klimatske promene 19. maja na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu

Neke od tema koje će biti obrađene na skupu su degradacija zemljišta i klimatske promene, kao i mere prilagođavanja izmenjenim klimatskim uslovima u vinogradarstvu.

16/05/2022 autorka: Jelena Kozbašić
0 izvor: Saopštenje IAPS projekat

Savetovanje Sezonske prognoze vremena i prilagođavanje poljoprivredne proizvodnje na izmenjene klimatske uslove održaće se u četvrtak 19. maja u Svečanoj sali Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu (Nemanjina 6, Zemun).

Na otvaranju skupa govoriće dekan Dušan Živković i akademik Fedor Mesinger, jedan od vodećih svetskih eksperata u oblasti numeričkog modeliranja atmosfere. Neke od tema koje će biti obrađene u sklopu ovog događaja su Uticaj klimatskih promena i mere adaptacije u vinogradarstvu, Percepcija malih komercijalnih poljoprivrednih proizvođača na klimatske promene i modeli prilagođavanja i Klimatske promene i degradacija zemljišta.

Skup će okupiti brojne relevantne stručnjake. Između ostalih učestvuju dr Vlade Zarić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta, meteorološkinja Danijela Božanić, dr Ana Vuković Vimić, vanredna profesorka Poljoprivrednog fakulteta, dr Vladimir Đurđević, vanredni profesor Fizičkog fakulteta, dr Mirjam Vujadinović Mandić, vanredna profesorka Poljoprivrednog fakulteta.

Čitavu agendu savetovanja možete pogledati OVDE.

KLIMA101 NEDELJNI NEWSLETTER

Događaj se organizuje u okviru projekta Integrisani sistem agro-meteoroloških prognoza (IAPS) pod pokroviteljstvom Fonda za nauku Republike Srbije. U okviru projekta IAPS domaći naučnici sa Poljoprivrednog i Fizičkog fakulteta razvijaju sezonsku prognozu koja će pomoći srpskm poljoprivrednicima da se izbore sa klimatskim promenama. Davaće podatke 7 meseci unapred i biće dostupna potpuno besplatno.

Organizatori mole sve zainteresovane da prisustvo potvrde putem sledećeg LINKA

Naučnici razvijaju sezonsku prognozu vremena kako bi pomogli domaćoj poljoprivredi da se izbori sa klimatskim promenama

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR