Panel diskusija „Srbija i svet uoči COP 27“ 4. novembra na Fakultetu političkih nauka

Događaj počinje u 18 časova, a učesnici će razgovarati o aktuelnoj situaciji u borbi protiv klimatskih promena na nacionalnom i globalnom nivou, kao i očekivanjima od predstojećeg Klimatskog samita

03/11/2022 autorka: Jelena Kozbašić
0 izvor: Saopštenje Centar za međunarodnu javnu politiku

Centar za međunarodnu javnu politiku će u petak, 4. novembra, sa početkom u 18 časova, na Fakultetu političkih nauka organizovati panel diskusiju „Srbija i svet uoči COP 27“ posvećenu aktuelnoj situaciji u oblasti borbe protiv klimatskih promena u Srbiji i svetu, očekivanjima od predstojećeg COP 27 u Šarm el Šeiku, kao i sudbini Pariskog sporazuma iz 2015. godine.

Učesnici panela su: prof. dr Vladimir Đurđević, Institut za meteorologiju Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ana Vuković Vimić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu i Ivanka Stojnić, menadžer za održivi razvoj kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.

Moderator panela: Radomir Jovanović, osnivač i član Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku.

Koliku štetu klimatske promene svakodnevno nanose Srbiji i svetu? Šta je naša zemlja preduzela po ovom pitanju i kakve su njene međunarodne obaveze? Šta je to regenerativna poljoprivreda i kako ona doprinosi borbi protiv klimatskih promena? Kakva su očekivanja nauke, a kakva biznis sektora od predstojećeg COP 27 u Egiptu? Ima li nade za Pariski sporazum?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će eminentni učesnici pokušati da pruže odgovore.

KLIMA101 NEDELJNI NEWSLETTER

Centar je do sada uspešno organizovao tri panel diskusije posvećene klimatskim promenama – 2016, 2018. i 2019. godine, a na njima su učestvovali ambasadori, državni zvaničnici, predstavnici nauke i biznis sektora.

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR