Kako izgleda zelena transformacija industrije filma? Otkrijte u okviru Austrijskog filmskog festivala

U saradnji sa Media Deskom i platformom Green Art Incubator, Austrijski kulturni forum organizuje dvodnevni program pod sloganom Imagine Green Filming 25. i 26. aprila

18/04/2024 autorka: Redakcija
0 izvor: Saopštenje (Green Art Incubator)

U okviru Austrijskog filmskog festivala, u saradnji sa partnerskim organizacijama, Media Deskom i platformom Green Art Incubator, Austrijski kulturni forum organizuje dvodnevni program pod sloganom Imagine Green Filming.

Program će biti usmeren ka istraživanju teme zelene transformacije filmske industrije, oblasti sa najvećim negativnim uticajem na životnu sredinu u kontekstu kulture i kreativnih sektora, a otvoren je za sve profesionalce i studente u polju, kao i za filmske entuzijaste.

Kako možete da se prijavite?

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće putem formulara na ovom linku.

Prvog dana programa, u četvrtak 25. aprila, sa početkom u 18 časova u foajeu Dvorane kulturnog centra Beograda, održaće se panel diskusija Challenges and Practices – Green Transformation in the Film Industry. Fokus panel diskusije biće promišljanje različitih pristupa u pogledu zelene transformacije polja, kao i izazova i potencijala u njihovoj implementaciji iz perspektive javnih politika.

Drugog dana, u petak 26. aprila, sa početkom od 10 časova u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, biće organizovana sesija Introduction to New Profession: Green Consultant in the Film Industry. Tom prilikom biće predstavljeno novo zanimanje zelenih konsultanata u filmskoj industriji i njihove uloge u kontekstu produkcionog procesa.

Sesiju će predvoditi ekspertkinje u ovom polju, predstavnice Austrijske filmske komisije i Austrijskog filmskog instituta – Linn (Dietlind) Rott i Nina Hauser, koje su angažovane u okviru incijative Evergreen Prisma i posvećene pitanju ekološki održivih pristupa u filmskoj produkciji.

KLIMA101 NEDELJNI NEWSLETTER

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće putem formulara na ovom linku.

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR