Otvoren konkurs za novinare sa Zapadnog Balkana koji pišu o održivoj energetici

Medijske kuće, kao i pojedinačni novinari, mogu da pošalju svoje članke, onlajn priče i video materijale do 10. oktobra

27/09/2022 autorka: Jelena Kozbašić
0

Teritorije Zapadnog Balkana – Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i Kosovo*– i dalje imaju velike probleme sa zdravljem i životnom sredinom zbog raširene upotrebe fosilnih goriva. Ovo je, većinski, rezultat nedostatka svesti o ovoj temi u regionu. Zbog toga, Fakultet za primenjene društvene nauke iz Slovenije pokrenuo je konkurs za novinare koji su se bavili održivom energetikom kako bi identifikovao najbolje novinarske radove na tom polju na Zapadnom Balkanu.

Fakultet poziva autore i novinare da se prijave do 10. oktobra 2022. godine. Medijske kuće, kao i pojedinačni novinari, mogu da pošalju svoje članke, onlajn priče i video materijale objavljene u periodu između 1. januara 2020. i 30. septembra 2022.

KLIMA101 NEDELJNI NEWSLETTER

Na završnoj ceremoniji krajem ove godine biće proglašena i nagrađena ukupno tri pobednika – svaki iz različite zemlje. Tom prilikom održaće se i rasprava o održivoj energetici sa ekspertima i predstavnicima medija.

Ako ste i sami u proteklom periodu pisali o održivoj energetici, formular za prijavu možete da popunite OVDE do 10. oktobra.

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR