16. Festival internacionalnog studentskog teatra u fokusu ima klimatske promene

16. Festival internacionalnog studentskog teatra biće održan od 21 – 25. maja

23/04/2021 autor: Nemanja Milović
0 izvor: FIST16

Pod sloganom „USTA NA USTA” 16. Festival internacionalnog studentskog teatra, u organizaciji studentkinja i studenata Fakulteta dramskih umetnosti, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture biće održan u hibridnom formatu u periodu 21 – 25. maja, sa glavnim i pratećim programima u kojima će učestvovati predstave i mladi pozorišni profesionalci  iz svih delova sveta.

Tema ovogodišnjeg izdanja festivala je borba, u kontekstu aktuelne situacije u kojoj se nalazimo, ali i problema klimatskih promena kojim se festival bavi sadržinski i programski, pokušavajući da doprinese njegovoj vidljivosti, kao i edukaciji same publike. S tim u vezi, festival će se održati u skladu sa filozofijom ,,zelenog pozorišta”.

Pitanje klimatskih promena i potreba za povećanjem svesti o ovom problemu u fokusu su ovogodišnjeg izdanja, te će FIST16 problemski, programski i produkciono biti realizovan u skladu sa potrebom zelene transformacije i prilagođavanja u polju kulture. 

KLIMA101 NEDELJNI NEWSLETTER

FIST16 će biti otvoren predstavom MAMA, rediteljke Ive Olujuć, koja je relazovana kroz koncept “green produkcije” a koja će smenjivanjem dokumentarnih materijala, činjenica i ispovestima doprineti razmeni osećanja i misli koje jedna generacija gaji prema problemu zagađenja životne sredine i klimatskih promena, te da inicira dijalog sa publikom o ovom značajnom pitanju.  

Za potrebe festivala je razvijena i prva studentska festivalska aplikacija, dostupna na IOS platformama App store i  Google play,  putem koje će publika moći da se informiše o programu festivala.

Svi programi festivala biće strimovani live na YouTube i Facebook stranici festivala.

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR