Podkast o klimatskim promenama koji nam govori kako da spasimo planetu

Kroz veoma zanimljive razgovore upoznaju nas sa svakom od tema, a sve u cilju da se dođe do rešenja koja mogu da se primene u svakodnevnom životu.

04/02/2021 autorka: Jovana Stanković
0 izvor: Spotify

U podkastu „Kako spasiti planetu“ (How to save a planet) morski biolog Ajana Elizabet Džonson i poznati američki radijski voditelj i tvorac podkasta Aleks Blumberg govore o klimatskim promenama, njihovim posledicama i, što je najvažnije, nude rešenja koja mogu da naprave promenu.

Džonson i Blumberg u svakoj epizodi podkasta tragaju za odgovorima na konkretna pitanja od  kojih su mnoga postavili slušaoci, a koja se tiču klimatskih promena, od toga da li električni automobili zaista mogu da ublaže klimatske promene, šta će se dogoditi ukoliko voda potopi Majami, kako ublažiti uticaj šumskih požara, pa do toga na koji način sa članovima porodice treba da razgovaramo o klimatskim promenama.

U svakoj epizodi voditelji navode dokaze za svoje tvrdnje, upoznaju nas sa rezultatima različitih istraživanja koja su releventna za datu temu, ali i pozivaju goste, stručnjake koji bolje objašnjavaju dati problem.

Kroz veoma zanimljive razgovore upoznaju nas sa svakom od tema, a sve u cilju da se dođe do rešenja koja mogu da se primene u svakodnevnom životu, nudeći savete o tome šta svako od nas može da uradi kako bismo sačuvali planetu.

KLIMA101 NEDELJNI NEWSLETTER

Dr Ajana Elizabet Džonson je morski biolog, spisateljka, a i suosnivačica je i voditeljka podkasta „Kako spasiti planetu“. Osim što vodi podkast o kome govorimo, ona se aktivno bavi pre svega spasavanjem morskog života, ali i širenju svesti građana o problemima vezanim za prirodu sa kojima se čovečanstvo suočava.

Sa druge strane, Aleks Blumberg je radijski novinar bogatog iskustva, koji se poslednjih godina bavi podkastima i osnivač je najuspešnije kompanije za pravljenje podkasta, Gimlet, kojoj pripada i podkast „Kako spasiti planetu“.

Epizode izlaze svake nedelje, svaki put se bave različitim pitanjem o klimatskim promenama i, kako voditelji navode, „biće ih dok se ne reše sva pitanja“. Svakako bismo preporučili ovaj podkast svakome ko želi da na zanimljiv način sazna više o klimatskim promenama, čuje mišljenja stručnjaka i dobije odgovore na pitanja koja ga zanimaju.

Podkast „Kako spasiti planetu“ može da se prati preko aplikacije Spotify, besplatno, a sve epizode nalaze se na sledećem LINKU.

Komentari (0)

OSTAVI KOMENTAR